Vedeževanje iz kart in najstniške muhe

Hči ima šestnajst let in poleg običajnih najstniških stvari jo zanima tudi marsikaj duhovnega oziroma okultnega, na primer vedeževanje iz kart. Povsem razumem, da so takšni interesi v najstniških letih, ko iščeš samega sebe, nekaj povsem normalnega, zato ji pri tem zaenkrat ne nasprotujem. Ko je ob rojstnem dnevu dejala, da bi rada, da ji kupimo karte za vedeževanje iz kart, sem zato njeno željo spoštovala, kljub kar nekaj negodovanja mojega moža. In zdaj vidim, da je bilo to povsem v redu. Hči se je začela učiti vedeževanje iz kart preko spleta, in tudi mene je navdušila. Že nekajkrat mi je vedeževala in moram reči, da ji gre kar dobro – očitno ima prirojen smisel za takšne stvari. Sedaj si je zaželela, da bi šla lahko s tega področja tudi na nek tečaj, kjer bi dejansko pridobila pravo znanje, a to bo verjetno nekoliko trši oreh, saj se možu oziroma njenemu očetu zdi vedeževanje iz kart neumnost. Sama nisem takšnega mnenja – nobeno znanje ni nikoli odveč, pa četudi gre za takšno, ki ga drugi ljudje večinoma ne razumejo. Tako da smo se dogovorili, da na izobraževanje lahko gre, a si bo morala denar privarčevati sama, prav tako pa želiva, da s tovrstnimi rečmi ne pretirava. Čisto v redu je, če jo zanimata duhovnost in okultne vede, a kljub temu pričakujeva, da bo skrbela tudi za vse potrebno v fizičnem svetu – predvsem za uspeh v šoli.