Vedeževanje zahteva temeljit razmislek o napovedih

Kako enostavno bi bilo, če bi nam nekdo povedal natanko kaj nas čaka v življenju. Enostavno, a dolgočasno, poleg tega pa tudi v neskladju z osnovno človekovo lastnostjo – potrebo, da sam oblikuje svoje življenje. Prav zato vedeževanje ne postreže z odgovori, ki so popolnoma natančni in trdni kot skala, temveč nam poda zgolj vodila, na podlagi katerih se lahko orientiramo. To pomeni, da je vedeževanje pogosto kot zapis v kitajskem piškoti – prejmemo informacijo, to pa moramo znati aplicirati v svoje življenje in v sklopu dogajanja in trenutnega stanja doumeti, kaj nam želi sporočiti. Tako nas vesolje vodi, vendar nam kljub temu pušča svobodno voljo, brez katere bi bil človek tako kot živali popolnoma prepuščen nagonom. Vedeževanje torej prav s svojo odprtostjo sporočil priznava svobodo duha in zmožnost človeškega uma. Kako pa lahko vemo, da smo sporočilo pravilno razbrali? Ne glede na to, kako se odzovemo na sporočila iz prihodnosti, ki nam jih poda vedeževanje, ne moremo nikoli ravnati napačno. Kakor koli se odločimo, je za nas vedno prav, res pa je, da posledice niso vedno zgolj takšne, kot bi si jih želeli – a tudi negativne izkušnje imajo svoj namen. Kakor koli, če ne gre tako, kot bi si želeli, se ne velja jeziti na vedeževanje. Potrebno se je soočiti s težavo in iti naprej.